חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ב"ל 34308-03-12

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
34308-03-12
2.8.2012
בפני :
הנשיאה ורד שפר

- נגד -
:
חיים ביטון
עו"ד אלי מלול
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מוניר ח'יר
פסק-דין

1.         זהו ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים לענייני ניידות מיום 23.1.12, אשר קבעה כי הליקוי ממנו סובל המערער אינו נמנה על רשימת הליקויים שבתוספת להסכם הניידות ומשכך לא קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות.

2.         ביום 5.7.12 התקיים דיון בפני כב' הרשם קאסם, במסגרתו לא הצליחו הצדדים להגיע להסכמה, משכך התיק הועבר אליי למתן פסק דין.

3.         להלן עיקר טיעוני ב"כ המערער :

א.        המערער סובל משיתוק והגבלה קשה בניידותו וזאת בניגוד להחלטת הוועדה.

ב.         המערער סובל מצניחת כף רגל ימין וכף רגלו שמוטה, לכן לא ברור מדוע הוועדה לא קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות.

ג.         המערער לא נבדק כראוי ולא ברור כיצד נקבעו תוצאות הבדיקה הנוירולוגית.

ד.         למערער לא בוצעה בדיקת כלי דם ובדיקה אורטופדית כלשהי ולכן לא ברור כיצד הוועדה הגיעה למסקנות אליהן הגיעה.

ה.        במקרה דנן קיים שיתוק למעשה וזאת לאור הקביעה בדבר הירידה בכוח הגס של קבוצת שרירי השוק כפי שהדבר בא לידי ביטוי בסעיף ד.3 לפרוטוקול.

ו.         בסעיף ו' לפרוטוקול, ציינה הוועדה כי סביר להניח שהמערער עבר פוליו בגיל הרך שגרם לצניחה חלקית של כף הרגל, ללא כל ממצא המוכח השערה זו.

ז.         הוועדה ננעלה על הפריטים א.5 ו - א.6 לרשימת הליקויים ולא התייחסה לרשימה במלואה.

ח.        מעיון בסעיף ד.1 לפרוטוקול אשר בו פורטו ממצאי בדיקת השרירים, נמצאו 3 שרירים בערכים נמוכים ולכן ולו מטעם זה יש להחזיר את העניין לוועדה.

4.         להלן עיקר טיעוני ב"כ המשיב :

א.        הוועדה קבעה כי מצבו של המערער לא נכלל ברשימת הליקויים ולא נפל פגם כלשהו בהחלטתה.

ב.         מסקנות הוועדה מבוססות על ממצאיה, אשר לפיהם אין כל פגיעה מעל לברך ולכן כל הממצאים הנוגעים לכף הרגל אינם ניתנים ליישום על פי הסעיפים א.5 ו - א.6, אשר מחייבים קיומו של שיתוק מלא למעשה של שוק אחת מלווה בשיתוק של אחד השרירים שפורטו בסעיף 1 לרשימה.

ג.         הוועדה לא מצאה ולו לכאורה פריט ליקוי כלשהו שניתן ליישמו.

ד.         החלטת הוועדה הינה החלטה רפואית גרידא, הוועדה הייתה מודעת לחולשה בשרירים האחרים, לכן משהמערער אינו מצביע על פריט ליקוי התואם את מצבו, אין מקום להתערב בהחלטת הוועדה.

5.         החלטת הוועדה - דיון ומסקנות :

א.        אכן מעיון בפרוטוקול עולה כי הוועדה שמעה את תלונות המערער אשר ציין כי נולד עם עיוות ברגל, והייתה מודעת לכך שעבר ניתוח העברת ושחרור גידים בכף רגל ימין לפני כ - 30 שנה.

            הוועדה הייתה מודעת גם לכך כי המערער סובל מצניחת כף רגל ימין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>